Wednesday, November 13, 2013

Eesmärk pühitseb abinõu



Loengus oli juttu propagandast ning õhku jäid küsimused, kas propaganda on vajalik, mis võiks olla tema roll ühiskonnas ja kas Eesti riik peaks tegema propagandat?
Kuuldes sõna propaganda- seostub see meile tegevusega mis manipuleerib inimeste suhtumise ja tõekspidamistega. Eestlaste suhtumine sõnasse propaganda  pärineb kindlasti meie eelmisest riigikorrast.
Oluline on ju see kas on tegemist positiivse või negatiivse propagandaga. Meil on tehtud palju vajalikku  propagandat, mille eesmärgiks on mingi konkreetse sõnumi inimesteni viimine, siinkohal meenuvad mitmed: „ Ära löö last“  „ Märka rongi“ „ Kui jood ära uju“. Antud  kampaaniad on meie ühiskonnas vajalikud kuna peegeldavad  meie valupunkte, mille ennetamisega on tarvis igapäevaselt tegeleda. Seega minu arvates on tegemist positiivse propagandaga- probleemidega tegeletakse, mitte ei võeta seda kui elu paratamatust.

Negatiivset propagandat kahjuks kohtab väga sageli, eriti poliitikute omavahelises ärapanemises kus kellegi väljaütlemised keeratakse tema vastu ja püütakse enda huvides ära kasutada. Propagandas on olulisteks elementideks eetika ja väärtused, kuid tundub et meie poliitikud vilistavad sellele!
Kindlasti vajaks Eesti riik propagandat peegeldamaks meie väärtusi, tõekspidamisi, kultuuri. Peaksime oma riiki esile tõstma kui ühtehoidvat väikest rahvast.

No comments:

Post a Comment