Thursday, December 5, 2013

Noorus on hukas

Sattusin lugema artiklit sellest, et meie noorte alkoholi ja tubaka proovimise iga nihkub üha madalamale. Ausalt öeldes päris jahmatav, et 11 aastased lapsed meelemürkidega juba tutvust teevad.
Olen nõus väitega, et probleem seisneb vanemate ebapiisavast selgitustööst. Tavaliselt selliste probleemide ilmnemisel rakendatakse koduaresti või kütetakse kõrvad kuumaks- kuid kas see on lahendus? Lastele tuleb selgitada pikalt ja laialt mida alkoholi ja tubaka tarbimine võib endaga kaasa tuua pikemas perspektiivis tervisele, arengule, mis ohud võivad varitseda purjus inimest jne.- EI TOHI juua ja suitsetada pole piisav vastus noorele inimesele kes avastab maailma koos nende pahedega.
Leian et vanemad võiksid oma kiire elutempo juures leida aega ja tunda huvi oma võsukeste tegemiste vastu. Tihtipeale on tänavapildis näha lapsi kes õhtul hilja ringi kolavad- minul tekib sellel hetkel küll küsimus, et kas nad ei peaks sellisel kellaajal kodus olema ning kas vanemad ei tunne huvi kus nende lapsed õhtul hilja on?
Üks küsimus tekkis artiklit lugedes veel- kust saab 11 aastane laps alkoholi, suitsu? Ilmselgelt nendele endile ei müüda, järelikult täiskasvanud ise teevad selle nendele kättesaadavaks.
Need kes ütlevad- noorus on täitsa hukas( seda ütleb iga põlvkond) heitku korraks ise ka pilk peeglisse.

No comments:

Post a Comment